nieuws

T +32 (0)3 777 27 27                             
E info@truyensadvocaten.be

Nieuws

 • Veiligheidsmaatregelen

  Nieuws 22-7-2020 17:14:58

  Veiligheidsmaatregelen

  Videoconsultatie en telefonische consultatie blijven ook vandaag de voorkeur genieten. Maar uiteraard is veilig afspreken op kantoor ook mogelijk, weliswaar met inachtname van een aantal veiligheidsmaatregelen om de afspraken ‘corona-proof’ te laten plaatsvinden:

 • Noodbesluit omgevingsvergunningen

  Nieuws 25-3-2020 11:34:57

  Noodbesluit omgevingsvergunningen

  Het Vlaams Parlement heeft op 18 maart 2020 een nooddecreet goedgekeurd. Doel is om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Het nooddecreet machtigt de Vlaamse Regering om maatregelen te treffen inzake allerhande geldende procedurebepalingen. Op 24 maart 2020 is het uitvoeringsbesluit  tot uitvoering van artikel 5 van het decreet goedgekeurd.

  De belangrijkste maatregelen inzake omgevingsvergunningen kan u hieronder terugvinden

 • Welkom in één van onze drie kantoren. Peter Bouckaert en Arthur Roosen vervoegen Truyens Advocaten

  Nieuws 19-9-2014 15:29:32

  Welkom in één van onze drie kantoren. Peter Bouckaert en Arthur Roosen vervoegen Truyens Advocaten

  Truyens Advocaten is ontstaan op 31 maart 1969, toen wijlen Mr. Willy Truyens als eerste in Sint-Niklaas een associatie van advocaten oprichtte. Het kantoor heeft ervoor gekozen de naam van de stichter te blijven dragen.

  Nu, bijna 50 jaar later, bestaat het kantoor uit 22 advocaten en 7 administratieve medewerksters. Met de komst in januari 2019 van Peter Bouckaert en Arthur Roosen, tot eind 2018 deel uitmakend van Temmerman & Bouckaert Advocaten, opent Truyens Advocaten ook een vestiging in Gent. Tegelijk werd een bijkantoor in Lokeren geopend om een brede dienstverlening op verschillende locaties te kunnen garanderen.

  Op die manier willen we zowel de bedrijfswereld als de particulier een kwalitatief hoogstaand en correct antwoord bieden op al hun juridische vragen.

  Door de doorgedreven specialisatie van elke advocaat binnen het kantoor kunnen wij een zo goed als volledige dienstverlening in alle takken van het recht aanbieden. De focus van Truyens Advocaten ligt in hoofdzaak op het ondernemings- en vennootschapsrecht en op het omgevingsrecht, maar de groei van het kantoor in Sint-Niklaas, Lokeren en Gent laat nog meer dan in het verleden toe vrijwel alle soorten zaken binnen alle takken van het recht te behandelen. Dienstverlening waarbij betrokkenheid, vertrouwen en zorg hand in hand gaan met uitstekende inhoudelijke juridische kwaliteit.

  Met een team van 22 advocaten en 7 administratieve medewerksters is Truyens Advocaten vast van plan om verder te groeien, zonder de persoonlijke dienstverlening uit het oog te verliezen. De aanwezigheid van 22 advocaten met elk hun specifieke kennis en specialisatie laat Truyens Advocaten ook toe een continuïteit in de dienstverlening te garanderen. Bovendien maakt de specifieke kennis van elk van onze advocaten een multidisciplinaire samenwerking perfect mogelijk zodat ook op dat vlak een perfecte service kan worden geboden.

  Truyens Advocaten verenigt 9 vennoten, 4 senior-advocaten, 4 advocaten-medewerkers en 5 advocaten-stagiairs die samen met de 7 administratieve medewerksters garant staan voor de gekende dienstverlening ten dienste van de cliënt.


 • Is uw perceel plots een "beschermd bos"?

  Nieuws 19-9-2014 14:38:15

  Is uw perceel plots een "beschermd bos"?

  UPDATE: de Vlaamse regering heeft de "boskaart" op 22 mei ingetrokken en het openbaar onderzoek stopgezet. Wordt vervolgd.

  Op 31 maart 2017 stelde de Vlaamse Regering in uitvoering van art. 90ter Bosdecreet een voorlopige kaart met ‘meest kwetsbare waardevolle bossen’ (MKWB) vast. Door deze opname geldt er een principieel verbod tot ontbossing op die percelen, ook wanneer deze in woongebied, agrarisch gebied of industriegebied gelegen zijn. Een openbaar onderzoek (dat loopt van 16 mei tot en met 14 juli 2017) moet nu de kaart verfijnen en verbeteren. Iedereen krijgt tijdens het openbaar onderzoek de mogelijkheid de kaart te controleren en opmerkingen in te dienen.